praktijkondersteuning

Praktijkverpleegkundigen somatiek

De huisartsenpraktijken krijgen steeds meer verantwoordelijkheden, mede omdat zorg vanuit het ziekenhuis wordt verplaatst naar de huisarts en zijn medewerkers. Ook stijgt het aantal ouderen en is er een toename van het aantal patiënten met een chronische ziekte, zoals astma/COPD, diabetes (suikerziekte) en hart-en vaatziekten.

Praktijkverpleegkundigen ondersteunen het werk van de huisarts en nemen een deel van de chronische zorg van de huisarts over. Huisarts en praktijkverpleegkundige hebben hierbij steeds een nauw overleg.

Vooral diabetes, verhoogde bloeddruk en COPD behoren tot hun werkgebied. Daarnaast richten zij zich op gezondheidsproblemen bij de oudere patiënt.

Uiteraard is de praktijkverpleegkundige bereid om patiënten die, door een handicap of hoge leeftijd, niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, thuis te bezoeken.

Zij werken met een spreekuur volgens afspraak.

Praktijkondersteuners GGZ

De POH GGZ ondersteunt de huisartsen bij het verhelderen van problemen van patiënten met psychische, psychosociale en psychiatrische klachten. Er kan een kortdurende begeleiding plaatsvinden van bijvoorbeeld 5 gesprekken waarna de patiënt vaak weer zelf verder kan. Ook heeft de praktijkondersteuner een gidsfunctie om te bekijken welk behandelpad de patiënt het beste kan bewandelen bij meer ingewikkelde psychische problematiek. 

Voor hulp door de POH GGZ wordt geen eigen bijdrage gevraagd en het komt ook -net als bij de huisarts- niet ten laste van uw eigen risico.

Zij werken met een spreekuur volgens afspraak.

 

Contact

Spoednummer 0570-536602 optie 1
 

Huisartsenpraktijk Franssen

Dreef 1a
7414 EA Deventer
Telefoon:
0570-536602
Receptenlijn:
0570-536602 optie 2
Fax:
0570-610872
Routebeschrijving >

handig